Deseori se spune ca o prestatie sociala pentru a putea fi recunoscuta in plenitudinea ei are nevoie de toate ingredientele care o caracterizeaza.

Astfel, nu ar fi de mirare, daca in randul masculin, tinuta casual sa fie preferata in fata celei street, mai ales daca activam in domenii de interes inalt, sau vrem sa formam o parere grozava in fata unei femei.

Insa de la a dori la a face nu este decat un pas, insa acest pas face deseori diferenta intre succes si reusita in randul multor barbati.

Dupa ce repere ne alegem cravata functie de exprimarea camasii?

Desi este greu de crezut, anumite persoane din pura intuitie gasesc un sincron perfect al culorii si marimii hainelor, fara sa fie nevoie sa se apeleze la experti.

Insa, exista si anumite categorii distincte, care din motive educationale sau pur si simplu personale nu stiu sa potriveasca hainele si de aceea este nevoie de perspective solide in acest caz.

Indiferent din ce categorie distincta de oameni faceti parte este nevoie de a stii care sunt coordonatele unei alegeri pe cinste in functie de cateva aspecte importante precum : dinamica fetei, marimea gulerului altor piese vestimentare sau dupa caz incarcatura tinutei la nivel general.

Am putea alege o cravata functie si de altee coordonate in spatiu? Desi vine greu de crezut, fizionomia corporala este un alt punct de reper dupa care ar trebui sa ne ghidam alegerile spre o cravata potrivita. Sa nu uitam, dupa alegerea cravatei este nevoie si de facut un nod potrivit – mai multe detalii aici.

Scund, inalt, slab sau voluptuos?

Deseori latimea potrivita a unei cravate are la baza coordonate de tip dinamic, cum ar fi exprimarea umerilor, densitatii lor sau dupa caz elemente de masa musculara si orientare corporala.

In cazul in care va cunoasteti ca fiind un barbat masiv, cu o constitutie cat se poate de solida, atunci ar trebui sa va cautati cravata cu o exprimare in spectru ceva mai larg, de vreme ce in tabara cealalta persoanele mai sensibile in exprimare se pot orienta spre o cravata cu o marime ceva mai restransa, de pana la 8 cm.

Pigmentul pielii, un alt reper distinctiv?

Un citat celebru spune ca ”Natura ne aseamana, educatia ne deosebeste”, perfect adevarat. Dar in unele cazuri si natura ar putea face diferenta.

In acest caz se pot distinge barbati, ale caror culori ale tenului si parului sunt cu o orientare luminoasa,  dar si una ceva mai inchisa sau dupa caz o combinatie intre cele doua.

  • In cazul in care faceti parte din prima categorie, iar tenul este de o culoare deschisa, atunci ar trebui sa va orientati atentia spre alegerea unor culori cu intensitate cat mai ridicata.
  • In cazul in care aveti o culoare a parului inchisa, si un ten de culoare aprinsa cautati un sincron de culoare potrivit.

Spre exemplu la camasa alba puteti alege visiniul, in vreme ce la culoare albastra puteti sa va orientati spre rosu.

Dar cum ramane cu persoanele care prezinta un ten inchis? Pentru acestea ar putea fi o optiune viabila si cravata cu imprimeu,  fie ca vorbim de purtarea unor camasi iuni ce prezinta o paleta de culoare intensa, fie unele cu diferite modele de tricotaj, pentru o nota distinctiva aparte.

Va puteti alege camasi de calitate facand click aici pentru domni, si aici pentru camasi de dama.